Tudjátok, hogy szeretem a szokatlan dolgokat, a mai #Kultúrkaja recept is egy ilyen fogás lesz! Persze csak az inspiráció, ami az egyik kedvenc kosztümös filmem volt, A másik Boleyn lány. Ha nektek is tetszett a film, akkor azért ajánlom ezt a receptet, ha nem, akkor pedig az isteni, olvadó francia sajttal, omlós marhahússal töltött gombóc miatt, ami szerintem kihagyhatatlan, ráadásul akár maradékmentő akcióként is megállja a helyét! 

nyito.JPG

Elöször is kell hozzá egy szuper marhahúslevest főzni, amit szerintem sokan szerettek, és ezúttal egyetlen részlete sem fog kárba veszni! 

A leveskészítéshez nem írok részleteket, de alább megtaláljátok a hozzávalókat, szépen tessék megfőzni! A levesben főtt burgonyát ezután jól összetörjük és hozzáadunk egy tojássárgáját. Sózzuk ízlés szerint, majd elkezdjük hozzáadni a réteslisztet, egészen addig, amíg a tészta el nem válik a deszkától vagy pulttól, ahol dolgoztok vele.

A töltelékhez a marhahusit leszedjük a csontról, jó esetben le is fog omlani róla, és az isteni illatú reszelt sajttal összekeverjük. A burgonyás tésztába töltjük a tölteléket, ahogy a videóban is láthatjátok, és gombócot formázunk. 

Egy turmixgépbe belerakjuk a zöldségpüré alapanyagait, amit simára turmixolunk, és igyekszünk melegen tartani, amíg kész lesz a gombóc. A gombóckákat gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd amikor kifőttek, bepanírozzuk őket és közepesen forró olajban kisütjük. 

Kész is, tálalhatjuk az ételt, a vadas mártással körítve. Ugye, hogy nem volt bonyolult?

Jó étvágyat mindenkinek! ;)

img_8587.jpg

Marhahússal és francia sajttal töltött burgonyagombóc

Hozzávalók: 

A húsleveshez

  • Marhalábszár 1kg
  • Petrezselyem 0.1kg
  • Zellergumó 0.3kg
  • Burgonya 0.5kg
  • Fehérrépa 0.2kg
  • Sárgarépa 0.3kg
  • Vöröshagyma 0.1kg
  • Fokhagyma 0.05kg
  • Só 10g
  • Egész bors 5g

A burgonyagombóchoz:

  • Burgonya, ami a levesben főtt 0.5kg
  • Rétesliszt 0.15kg
  • Tojás 1 db sárgája + 2 db a panírozáshoz
  • Levesben főtt marhahús
  • Francia félkemény sajt 0.2kg
  • Napraforgó olaj 1l
  • Só 10g
  • Bors 2g

A zöldségpüréhez:

  • Levesben főtt sárgarépa
  • Levesben főtt zeller
  • Levesben főtt fehérrépa
  • Leves
  • Csontvelő a leves husibol
  • Dijoni mustár 1ek

A panírozáshoz:

  • Liszt 0.2kg
  • Tojás 2db
  • Panko morzsa 0.3kg

A tálaláshoz:

  • Újhagyma