Tudjátok, hogy szeretem a szokatlan dolgokat, a mai #Kultúrkaja recept is egy ilyen fogás lesz! Persze csak az inspiráció, ami az egyik kedvenc kosztümös filmem volt, A másik Boleyn lány. Ha nektek is tetszett a film, akkor azért ajánlom ezt a receptet, ha nem, akkor pedig az isteni, olvadó francia sajttal, omlós marhahússal töltött gombóc miatt, ami szerintem kihagyhatatlan, ráadásul akár maradékmentő akcióként is megállja a helyét!
Elöször is kell hozzá egy szuper marhahúslevest főzni, amit szerintem sokan szerettek, és ezúttal egyetlen részlete sem fog kárba veszni!
A leveskészítéshez nem írok részleteket, de alább megtaláljátok a hozzávalókat, szépen tessék megfőzni! A levesben főtt burgonyát ezután jól összetörjük és hozzáadunk egy tojássárgáját. Sózzuk ízlés szerint, majd elkezdjük hozzáadni a réteslisztet, egészen addig, amíg a tészta el nem válik a deszkától vagy pulttól, ahol dolgoztok vele.
A töltelékhez a marhahusit leszedjük a csontról, jó esetben le is fog omlani róla, és az isteni illatú reszelt sajttal összekeverjük. A burgonyás tésztába töltjük a tölteléket, ahogy a videóban is láthatjátok, és gombócot formázunk.
Egy turmixgépbe belerakjuk a zöldségpüré alapanyagait, amit simára turmixolunk, és igyekszünk melegen tartani, amíg kész lesz a gombóc. A gombóckákat gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd amikor kifőttek, bepanírozzuk őket és közepesen forró olajban kisütjük.
Kész is, tálalhatjuk az ételt, a vadas mártással körítve. Ugye, hogy nem volt bonyolult?
Jó étvágyat mindenkinek! ;)
Marhahússal és francia sajttal töltött burgonyagombóc
Hozzávalók:
A húsleveshez
- Marhalábszár 1kg
- Petrezselyem 0.1kg
- Zellergumó 0.3kg
- Burgonya 0.5kg
- Fehérrépa 0.2kg
- Sárgarépa 0.3kg
- Vöröshagyma 0.1kg
- Fokhagyma 0.05kg
- Só 10g
- Egész bors 5g
A burgonyagombóchoz:
- Burgonya, ami a levesben főtt 0.5kg
- Rétesliszt 0.15kg
- Tojás 1 db sárgája + 2 db a panírozáshoz
- Levesben főtt marhahús
- Francia félkemény sajt 0.2kg
- Napraforgó olaj 1l
- Só 10g
- Bors 2g
A zöldségpüréhez:
- Levesben főtt sárgarépa
- Levesben főtt zeller
- Levesben főtt fehérrépa
- Leves
- Csontvelő a leves husibol
- Dijoni mustár 1ek
A panírozáshoz:
- Liszt 0.2kg
- Tojás 2db
- Panko morzsa 0.3kg
A tálaláshoz:
- Újhagyma