Mostanában minden hónapra jut néhány beauty újdonság, amivel igyekszünk folyamatosan lépést tartani. De arra jutottam, a zero waste szemléletet a keblemre ölelve, hogy ezentúl a kevesebb több elvét követve igyekszem kialakítani a mindennapi szépségrutint – igen, a pasiknak is lehet ilyen! – és hozom nektek is a legjobb tanácsokat, amiket összegyűjtöttem az évek során.

nyito.pngA szuper kis FOREO LUNA mini 3 arcmasszírozó készülékemmel pózolunk!

1. Össze-vissza használni az arcápolókat

Lehet, hogy ismered a bőrtípusod, de ez sem ment meg attól, hogy a bőröd ne őrüljön meg néha!  Stressz, időjárás, páratartalom, a nőknek a ciklus, és még egy csomó apróság, amik beleszólnak abba, milyen hangulatban van a bőrünk. Irtó nehéz kiigazodni rajta, igaz?! Jó, ha legalább azzal tisztában vagy, hogy milyen sorrendben érdemes feltenni az esti rutinnál a különböző beauty termékeket!

Szóval, a lépések a következők: arctisztítás kímélően, tonizálás, permet, esszencia, szérum (a hialuronsav és a legtöbb szérum nedves felületen az igazi, de a retinol, amit 40 éves kor fölött ajánlanak, csak szárazon), hidratálás (krém, emulzió, gél…), amivel lezárjuk mindezt. Ha olajos szérumot használsz a vizes helyett, akkor a hidratálás után tedd fel. A lényeg, hogy sűrűség szerint haladj és mindig a könnyebb ápolókkal kezdj! De akármilyen rutint is alakítasz ki, szerintem egyeztess a kozmetikusoddal esetleg érdeklődj beauty fórumokon is, mert biztosan adnak szuper tippeket, és így nem veszel meg felesleges vagy nem hozzád illő termékeket, és még spórolhatsz is. Mindig figyeld, hogy reagál a bőröd, lehet, hogy évszakonként egy kicsit variálnod kell majd a dolgokon!

skincare.gif

2. Elhagyni, ami egyszer használatos

Szerencsére manapság az eldobható vattákra is van alternatíva, szuper kis mosható párnácskák formájában, amit akár kézzel is ki tudsz mosni használat után, vagy be tudod dobni a mosógépbe (és akár magadnak is elkészítheted). Csak gondolj bele, éves szinten hány ilyen korongot használsz és dobsz el azonnal. Lemosáshoz pedig használhatsz természetes anyagokat is, mint a szőlőmag-, jojoba- vagy mandulaolaj!

ezgif_com-optimize-1-1.gif

Én most építettem a rutinomba egy szuper újdonságot, a designos FOREO LUNA mini 3 okos arctisztító készüléket, amit egy nagyon helyes türkiz színben tesztelgettem, és anniyra megszerettem, hogy meg is tartottam! Egyrészt nagyon higiénikus, mert gyorsan le lehet mosni a szilikon felületet, és tök jól bevált sportolás után és utazás közben is, mert nagyon kicsi és mindenhova magammal tudom vinni. Másrészt, aminek nagyon örülök, hogy nagyon kevés áramot fogyaszt és emiatt praktikus is: egy töltéssel akár 650-szer megtisztulhatsz!

Szóval alapból 1 perc alatt simán készen vagyok reggelente, de ebben a FOREO arctisztító készülékben már van egy 30 mp-es Glow Boost funkció is, amitől aztán tutira megszépülök! Úgy pulzál, hogy átmasszírozza a bőröm, ami szuper érzés, és még ha nem is tisztítana ennyire jól, akkor is frissítő érzés lenne használni, de szerencsére mind a két dolog ugyanolyan jól megy neki. Már kapható a Douglas-ban, ha beneveznétek egyre és itt egy videó is, amit még Milánóban készítettem nektek, egy kis áriázással kiegészítve! :)))

3. Piszkos eszközök használata

Arra is fontos odafigyelni, hogy az eszközök mindig tiszták legyenek sminkelés előtt. A már használt ecseteken, szivacsokon minden bevetésnél csak halmozódnak a baktériumok, amik használatkor áttelepszenek az arcra, és pattanásokat, gyulladásokat és akár súlyosabb fertőzéseket is okozhatnak. Nem egy szuper dolog, lássuk be. De egy 2 perces ecsettisztítással mindez elkerülhető: kis sampon vagy folyékony szappan, finom mosás langyos víz alatt és kész is. Erre ráerősíthetsz egy szilikonos, ujjra húzható párnácskával is, ami a barázdákkal segíti a tisztulást. Voilà!

img2.gif

Vagy ha ez túl macerás, vannak elég szuper elektronikus eszközök is, amik mint egy mosógép, megtisztítják az ecsetet és spórolnak a vízzel is. Ezek is tök jól működnek egy kis vízzel és kímélő, de antibakteriális folyékony szappannal, plusz az eszköz meg is szárítja őket 20 másodperc alatt! Akármelyik módszert is választod, legalább pár naponta - hetente végezd el a tisztítást, és ami fontos: az ecseteket mindig fektetve szárítsd, hogy sokáig szerethesd őket! (Elég durva, mi jön ki egy ecsetből, igaz??)

cleaner.gif

4. Sminkben aludni

Egyszerű szabály, most megjegyezzük örökre: ha véget érnek a napi teendők, a smink lekerül! Hadd lélegezzen fel a bőr, kapjon egy kis tápláló krémet, és kezdje meg a napi regenerálódását. Micellás víz vagy egy jó kis olajos tisztító, majd tonizálás. Ha ezt kihagyjátok, a pórusok eltömítődnek, a bőr bezsírosodik, és rémes pattanások veszik át az előző esti csodálatos smink helyét - ha nem azonnal, egy-két napon belül. Szóval, bármennyire is fáradtak vagytok, emlékeztessétek magatokat arra, hogy mik lehetnek a következmények.

marie.gif

5. Eldobni, amit el kell!

Tudom, hogy a szívetek szakad meg, ha nem használtatok el egy kedvenc makeup terméket időben, de sajnos, vannak dolgok, amik több kárt okoznak, mint amennyire csinosan mutatnak, ha lejárt a használati idejük. Tudjátok, támadnak a bacik!!! Egy kis nyitott tégely jel jelöli, hány hónapig használhatjátok a terméket biztonságosan felbontás után. Lefogadom, hogy ezt sokan nem is figyeltétek eddig!

A legérzékenyebb téma a szem - akinek volt valaha árpája, tudja! - tehát a szempillaspiráloknak 3 hónap után kuka. Kb. ennyi idő alatt egy szivacsot is elhasználsz, de ez persze függ attól, milyen minőségű, és mennyire lehet jól tisztítani (általában elég macerás, tehát egy ecsettel jobban jársz, ha fontos a higiénia, vagy akár tiszta kézzel is fel lehet vinni az alapozót mondjuk, és mindkét megoldás környezetkímélőbb).

adele.gif

Nagyjából 0,5-1 év a használati ideje a korrektoroknak, alapozóknak, szérumoknak, tusnak, lemosóknak... Ha applikátoros a korrektorod, ott is érdemes inkább tiszta ecsetet használni közvetítőként, hogy tovább használhasd. 

És végül 1-1,5 év vonatkozik általában a krémes szemhéjfestékekre, szájfényekre, arckrémekre, valamint egész sokáig, akár 2 évig is bírják a szemhéjpúderek és szemceruzák, rúzsok, lakkok, pirosítók. A ceruzát például használat előtt érdemes egy zsepin áttörölni kicsit, de a púdereknek sem tesz rosszat, még ha azok kevésbé érzékenyek is.

Ne feledjétek, hogy ezek csak irányadó számok, érdemes megnézegetni mindent, amit használtok - és persze azok a termékek, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, ennél gyorsabban is lejárhatnak. 

1514713481_ariana-grande-makeup.gif

6. Nem törődni az UV védelemmel az őszi-téli hónapokban

Igen, nagyon fontos az UV sugarak elleni védelem még a legnagyobb hidegben is! Az év 365 napján figyelnünk kell erre, mert bár ilyenkor nem süt olyan erőteljesen a nap, az UV sugarak ugyanolyan elszántsággal öregítik a bőrünket, mint nyáron. Korai ráncokat meg ugye senki se szeretne, szóval fényvédelemre fel, Csillagszórók! ;)

cream.gif

 + 1 tipp: A DIY cuccok között rengeteg fantasztikus dolog van, gondoljunk csak a sminklemosóként használható isteni olajokra, amiket fentebb is írtam. De manapság sokan készítenek bőrradírt, micellás vizet, fogkrémet is házilag - ezeket a témákat azonban érdemes jól körüljárni, mielőtt beveted. Van, akinek a házi fogkrém leépítette a fogzománcát, vagy egy természetes lemosó pattanásossá tette a bőrét. Tehát nem ördögtől való minden, amit kozmetikai cégek gyártanak (például a szuper szérumok!), és nem szupertuti minden, ami természetes. A legfontosabb, hogy megtaláld, ami neked és a környezetnek is a legjobb. És most már nincs más hátra, mint a szépülés!!!! 

theladiesroom.gif