A londoni Royal Albert Hallban rendezett filmes gála vörös szőnyegén nem csak csodás estélyiket, de fantasztikus nadrágkosztümöket is láthattunk. A kérdés már csak az, szerintetek is Katalin hercegné volt-e az est sztárja vagy Ti másnak ítélitek a címet?

margot_robbie_2.jpg

Látszik, hogy senki nem akarta eldurrogtatni az összes töltényét az Oscar előtt, de azért a BAFTA, a britek legfontosabb filmes díjátadója is hozott emlékezetes pillanatokat ruha fronton és minden nagyobb divatház felvonultatott egy-egy darabot, néha kettőt is.

A legtöbbet talán Katalin hercegné ruhájáról cikkeztek, aki egy félvállas hófehér Sarah Burton ruhába bújt ezúttal, egy nagy kedvenc divatháztól, az Alexander McQueentől.

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage 

De ami igazán megragadta a figyelmet, hogy Katalin egy vintage kiegészítővel koronázta meg a szettet: a néhai Diana egyik kedvenc fülbevalójával.

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Margot Robbie, akit a Két királynő című filmért jelöltek a Legjobb női mellékszereplő díjára, Chanelben tündökölt. Ti megnézitek a történelmi filmet? Már csak a kosztümök miatt is érdemes!

Fotó: Neil Mockford/FilmMagic

Laura Harrier, aki legutóbb a BlacKkKlansman című filmben szerepet, egy csodálatosan légies Louis Vuitton ruhácskát választott, előrehozva a tavaszt:

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Klasszikus sötétkék nélkül sincs gála, ezzel szerintem mindenki egyetért! Ezúttal Lily Collins hozott nekünk egy mesés darabot a Givenchy-tól, ami felül kabátka, alul ruha:

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Ne feledkezzünk meg a mille-feuille-be öltöztetett Hófehérkéről, Rachel Weiszról sem. A színésznő egy tüll Gucci kreációba öltözött és tarolt a vörös szőnyegen és a díjátadón is - övé lett a Legjobb női mellékszereplő díja A kedvenc című fantasztikus filmben nyújtott alakításáért!

Fotó: Karwai Tang/WireImage

A Fekete párduc szereplői idén szinte egyedülálló módon izgulhattak az összes fontos filmes díjátadón, hiszen rengeteg díjra jelölték a szuperhősös filmet. Azt nem tudom, ti mennyire szerettétek, de ez az Yves Saint Laurent-t idéző Stella McCartney nadrágkosztüm, amit Letitia Wright színésznő viselt, szerintem zseniális! 

Fotó: Karwai Tang/WireImage

És nézzük meg ugyanezt feketében! Bradley Cooper párja, a szupermodell Irina Shayk is a nadrágra szavazott, és lehengerlő volt szerintem:

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage 

Lucy Boynton, a Bohém rapszódia című film egyik friss felfedezettje és Rami Malek kedvese, egy Dior estélyiben parádézott a vörös szőnyegen - és szerintem tényleg volt az outfitben valami bohém!

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage 

És a friss BAFTA-díjas Rami Malek sem maradt alul - YSL fehér szmokingja őt is megihlette, de ez itt éppen egy Louis Vuitton modell:

Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

Sandy Powell jelmeztervezőt mindenképp szerettem volna betenni, hiszen két filmjével is versenyben volt a Legjobb jelmeztervezés díjáért. A Mary Poppins visszatér és A kedvenc is az ő kéznyomát viseli, utóbbiért haza is vitte a szobrocskát. Brava!

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Szintén fekete-fehérre szavazott Thandie Newton, aki Valentino estélyijéhez Jimmy Choo cipőt választott - fájó, hogy utóbbi rejtve maradt a kamerák elől. Nehéz a cipőtervezők élete a vörös szőnyeges eseményeken!

Fotó: Karwai Tang/WireImage

Glenn Close Katalin hercegnéhez hasonlóan az Alexander McQueen divatház ruhakölteményei közül választott, és nagyon csinos is volt benne:

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

A Csodálatos fiú fiatal, de nagyon felkapott sztárja, Timothée Chalamet mintás Haider Ackermann zakót választott, egy oldalt piros kockás fekete nadrággal. Nekem a zakó tetszett rajta igazán:

Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

A kevésbé ismert Niomi Smart vlogger szintén a tavaszt idézte, és egy egész virágba borult mezőt hozott a gálára:

Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

Stacy Martin színésznő pedig egy kicsit kacér, kicsit viktoriánus Dior ruhára szavazott, de én abszolút támogatom ezt a vonalat is:

Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

Cate Blanchett pedig, aki egy asztalterítő szerepét is mesterien el tudná játszani, ezúttal I. Erzsébet királynőt idézte meg, egy nagyon XXI. századi Christopher Kane ruhában. Az jutott eszembe a képről, hogy én mégis jobban szerettem a világosabb haját, Ti mit gondoltok erről?

Fotó Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage 

Spike Lee rendező még külön cipővel is készült - BlacKkKlansman felirat a cipőn! És úgy tűnik, szerencsét hozott, mert ez a film nyerte a Legjobb adaptált forgatókönyv díját. 

Fotó: Mike Marsland/WireImage

És hogy legyen egy kis őrület a végén, íme, Cynthia Erivo színésznő, ahogy élvezi a vakuk villogását Vera Wang ruhájában, mint egy igazi királylány:

Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

Na és jöjjön akkor a nagy kérdés, Drágáim: ki nyeri a Legjobb ruháért járó díjat a BAFTA vörös szőnyegéről? Írjátok meg kommentben, nagyon kíváncsi vagyok!

Nyitókép: Gareth Cattermole/Getty Images