És én éppen ezért gyűjtöttem csokorba a legjobb stílustippeket, amiket elleshettek tőlük - éljen a könnyed sikk!

Egy jó bőrdzseki

Aranyat ér! Lehet persze vegánbőr is, a lényeg, hogy érezd benne magad szuper vagánynak. A fekete különleges karaktert ad a megjelenésednek és maszkulinná tesz még egy nőies ruhát vagy puha, szőrös pulcsit is, de bevetheted egy ropogós fehér inggel is, hogy megmutasd, tudsz te laza is lenni, de ne szórakozzanak veled. Ha úgy érzed, a fekete öregít, nyugodtan válassz színes darabot, de legyen rajta kevés díszítés, hogy még sokáig tudd hordani!

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A csíkos felső

Egy jó kis Breton felső minden gardróbba kell, ezt tudjuk Coco Chanel óta, aki mindig ebben járta a francia tengerpartot. Ha ügyes vagy, tutira találtok olyan fazont, anyagot és csíkozást, ami illik az alkatodhoz. Teltebb lányoknak azt javaslom, válasszanak a közepesen vékony csíkok közül, amin a sötétebb szín dominál, a dekoltázs pedig legyen V alakú! Hordjátok farmerrel, szövetnadrággal, szoknyával vagy épp kantáros nadrággal, ahogy a kedvetek hozza és az időjárás engedi. 

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A kis fekete ruha

Talán túl van kicsit misztifikálva a jelentősége, és azt is tudom, hogy a fekete nagyon kevés nőnek áll igazán jól, de ne becsüljük alá Coco Chanel kedvencét! Miért? Mert végtelen számban kombinálható blézerekkel, sálakkal, cipőkkel, szandálokkal és TÁSKÁKKAL! Akár a hétvégi bevásárláshoz veszed fel egy sportcipővel, akár egy elegáns magas sarkúval és gyöngy fülbevalóval az irodába, mindenképpen csinos leszel, annyi biztos. Ha úgy érzed, komorrá teszi a arcod, dobd fel egy karakteres nyaklánccal vagy fülbevalóval, vagy egy csíkos felsővel:

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A sikkes fejfedő

Legyen az tányérsapka, newsboy fazon vagy akár egy széles karimájú, egy csinos kalapka öltöztet és persze aktuálisabb, mint valaha. Rengeteg színben és fazonban sorakoznak a boltokban, úgyhogy a vastag kötöttet tartogasd a hóviharra, az enyhe napokon pedig koronázd meg a műszőrme bundácskád, a katonás szövetkabátod vagy akár a trencskód egy olyan fazonnal, ami illik az arcodhoz. 

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A lapostalpú cipő

Először is azt a legfontosabb tudnotok, hogy az érzékiség semmiképpen sem a cipő sarkának magasságán múlik – főleg, ha nehézkesen megy benne a járás. Tudjátok, Manolo Blahnik is megmondta, hogy nagyjából 5-6 centi az ideális, amin még szépen ring a csípő, és nem törik ki a boka! Szóval én azt mondom, úgy öltözzetek fel a hétköznapokban, a saját ízléseteknek megfelelően, hogy jól érezzétek magatok, ne pedig azért, hogy másoknak megfeleljetek. Ha ez egy kényelmes, csinos balerina vagy egy sikkes loafer, azzal sincs semmi gond, sőt!

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

Élénk színű rúzs

A francia nők imádják a piros ajkakat, nem csak azért, mert rendívű csábító, hanem mert pontosan tudják azt, hogy nem kell átöltözni ahhoz, hogy feldobják a szettjüket. Ha egy francia nő elindul reggel otthonról, sosem a hajával foglalkozik, nem is az apró bőrhibákra fókuszál, hanem megrázza a sörényét, loboncosan szexire, feltesz egy vadító rúzst, egy kis szempillaspirált, egy-két spricc az előbb említett parfümből - és voilá! Talán nem tökéletes, de szerethető és szexin hanyag. Használjátok ti is ezt a trükköt! 

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Az illat

Biztosan veletek is előfordult már, hogy megfordultatok egy kellemes illatú pasi után az utcán (kivel nem, ugye, az én parfümömre például mindenki felkapja a fejét általában ;). És ez azért van, mert a jól megválasztott parfüm aranyat ér! Ne sajnáljátok az időt és energiát arra, hogy megtaláljátok AZT a bizonyosat, ami annyira a tiétek, hogy szinte nem is érzitek magatokon, de mások mindig megjegyzik, mennyire illik hozzátok. Ha féltek másnak is kiadni a titkot, ne aggódjatok: máson sose lesz olyan, mint rajtatok. És ne feledjétek, ahogy egyre érettebbek lesztek, ahogy változik a bőrötök nedvessége, a hormonjaitok, úgy fog változni az „illatigényetek” is, ezért azt javaslom, 8-10 évente vadásszatok újabb illatot, ami harmonizál a személyiségetekkel.

Richard Hudnut párizsi parfümboltja 1935 körül - Fotó: Sasha/Getty Images

Értitek már, miért rajongok annyira francia divatért? Nincs túlgondolva, és természetességet, könnyedséget sugall. Amire a franciák azt mondják, megvan benne az a bizonyos „je ne sais quoi”, ami megfoghatatlan, megnevezhetetlen, de azt jelenti, valaki önmagát adja, és ez nem csak a viselkedésében, de a stílusában is megnyilvánul, és inspirálja azokat, akik a környezetében vannak.  Találjátok meg ti is magatokban a francia nőt, Édeseim! ;)

Nyitókép: Chiara Ferragni Chanelben - Fotó: Timur Emek/Getty Images