Rengeteg trendet észrevettem a képeken, amelyek kitartóan velünk vannak - legyenek azok a fémes anyagok, az intenzív sárga és a visszafogott égszínkék, vagy éppen a trópusi minták és különféle applikált díszítések. A feladat egy lookbook fotózás stylingja volt, amelynél a csavart az adta, hogy őszi/téli hangulatot kellett vinni az üzletekben található tavaszi/nyári darabokba. A ruhákat mindenki maga állította össze, szabad kezet kapva, a sminket/hajat is minden diákunk maga álmodta meg természetesen, majd a stáb készítette elő a fotózásra. Nézzük is, milyen képek születtek!

Fekete Klára – Izzik a galagonya

Klárit nagyon megfogta a tüll anyag, ezért mindenképp szerette volna felhasználni a fotózáson – annyira, hogy ő készítette el a fátylat és a fejdíszt a fotózáshoz. Imádom a kis fejdíszt is, ami feldobja a fekete tüllt!

„Koncepcióm alapját Weöres Sándor Galagonya című verse adta. Ezek a fátyolos, télies sorok fogalmazódnak meg számomra azon a hófehér Maison Margiela kabáton is, melyen fekete tüllből formáztak meg egy női arcot – ez nagyon inspirálóan hatott rám. A télies hangulat mellett ugyanakkor szerettem volna megjeleníteni az ősz üdeségét, sokszínű elevenségét, aranyló szikrázását is, mert közben ott csengtek a fülemben Csemer Boglárka Parfüm c. dalának sorai is.”

Modell: Reni / New Day Casting & Model Agency

Fehér kabát és zöld kabát: Mango / Fekete maxi ruha és fekete csipke ruha: H&M / Tüll fátyol és fejdísz: saját készítésű

 

Krizsán Detti – Levélhullás Milánóban

Detti meglepő módon egy ruhát adott a szoknyára ezen a szuper kis képen, mégis nagyon jól működik – mert a rétegezés menő! A modellje fantasztikus lazasággal állt a fotózáshoz, pedig épp csak most kezdte a szakmát, szóval annyit mondok: Brava!  

„Az ötletem az volt, hogy egy őszi-téli szettet helyezzünk egy vibráló kontextusba. A felsőrésznél a fókusz a szőrme miatt a derékrészre helyeződik, a sötét színeket megtörő karakteres narancsos színárnyalat pedig felébreszti a szemet - így kapunk egy modern és légies, mégis dinamikus nőt. A feladat izgalmas volt, a megvalósítás egy szuper élmény. Dórival, a modellel mázlim volt - ügyesen belebújt nem csak a ruhákba, de a sziluettbe is.”

Modell: Dóri / New Day Casting & Model Agency

Felső: Use Unused / Szoknya: The Four / Táska és karkötő: Coccinelle / Fülbevaló: Parfois / Cipő: Wink

 

Körmendi Szilvia – Párizs koraősszel

Szilvi egy különleges vonalon indult el – nyárias culottes nadrágot párosított szőrmével! Szokatlan? Talán. Csinos? Naná. Hordható? Szerintem igen!

„Olyan szett összeállítására törekedtem, ami légiesen egyszerű, kifinomultan elegáns és egyben hordható is. A sárga nadrág kellően hangsúlyos, így mellé mindenképpen egy visszafogott színű blúzt kerestem, amihez a szőrmesál is szépen passzol. Viszont fontos volt számomra, hogy az összhatás ne legyen merev, legyen benne egy kis játékosság is, ezt pedig az aszimmetriával (blúz és frizura) valamint a kiegészítőkkel értem el.”

Modell: Réka / New Day Casting & Model Agency

Blúz, nadrág, szőrme: Zara / Fülbevaló, táska: Parfois

 

Sziráki RékaEsős nap Londonban

Réka koncepciójához az őszi esőzések adták az inspirációt, és külön örömmel tölt el, hogy szinte csak magyar tervezők darabjaival dolgozott. Réka egyébként hajstylist is, így a hajat maga készítette el, ami egy vagány, vizes hatású frizura volt. Kicsit punk és nagyon menő a végeredmény!

„Mindenképp magyar tervezők ruháit szerettem volna használni, mert fontosnak tartom, hogy nagyobb teret kapjanak, hogy többen megismerjék őket, és az emberek lássák, milyen jól lehet kombinálni akár fast fashion darabokkal is.”

Modell: Lili / New Day Casting & Model Agency

Kabát: The Four, Szoknya: Lakatos Sándor, Top, nyaklánc: Aarion (BERLIN) / Esőkabát: Zara / Cipő: United Nude (Wink)

Hairstylist: Sziráki Réka

 

Kamarell Rita – Trópusi ősz

Ritánál a harisnyás szandál vitte az őszi hangulatot a szettbe, amúgy nagyon nyárias az összhatás, mintha Rióban lennék egy hűvösebb, 20-25 fokos napon. ;) A trónt órák alatt állították össze a lányok a helyszínen, rengeteg egzotikus levelet és virágot felhasználva, amelyeket egy bárszékre erősítettek. Egy jó fotóért mindent!

„Egy kirakatban lévő reklámfotón láttam meg a szoknyát, amibe azonnal bele is szerettem, de tudtam, én más környezetbe helyezném, másként stylingolnám. Más ruhadarabokkal, más kiegészítőkkel. A szoknyán lévő színes virágok és papagájok vittek el a dzsungelhangulat irányába.”

Modell: Virág / Avantage Models

Cipő és táska: Musette / Harisnya és zokni: Calzedonia / Szoknya: Pinko, Blúz: Marc Cain (Peek and Cloppenburg) / Fülbevaló: Parfois

Dekorációs segítség: Lovas Anett

 

Lovas Anett – Kínai kalandok

Anett a saját márkájának friss darabjait használta a fotózás során, amelyhez a kis felhőket kézzel készítette! Bizony, van stylistunk, aki dekoratőrként is megállja a helyét – az előbb látott trón elkészítésében is ő segédkezett.  Az őszi hangulatot itt elsősorban a dekoráció adja, az felhőcskék és a sötétszürke háttér formájában.

„Az inspiráció onnan jött, hogy olyan lassacskán vontatottan érkezett az idei tavasz – kicsit elaludt, mondhatni. Lágy, nem túl mozgalmas pózokat szerettem volna. A virágokkal applikált szoknya és a könnyű anyagú blúz frissességet visz a borongós háttérbe, mégis megmarad álmodozósnak. Ez a kép számomra az átmenet tél és tavasz között.”

Modell: Domi / New Day Casting & Model Agency

Felső és szoknya: Szerintem Fashion

 

Kovács Éva Ágnes – A moszkvai lány

Éva nagyon jól bánik a színekkel, imádja kombinálni a különböző árnyalatokat, új harmóniákat kikísérletezni, ahogy ennél a fotónál tette a karamell tónusokkal és a pirossal. Ez a kép a bizonyíték rá, hogy az ősz színei egyáltalán nem unalmasak!

„Ha valaki tüllszoknyát, vagy ruhát vesz fel az már önmagában is szuper nőies és romantikus, mégis sokan gondolják, hogy a tütü, csak különleges alkalomra való. Koncepcióm alapja az volt, hogyan lehet ez a látványos ruhadarab, akár a hétköznapi öltözékünk része is. Szerettem volna, hogy a tütüé maradjon a főszerep, ezért csak két kiegészítőt visel a modell, akivel egyébként hatalmas szerencsém volt - nagyon jó volt dolgozni vele.”

Modell: Réka / New Day Casting & Model Agency

Karamell tüllszoknya: ME&KA / Piros szőrme sapka és sárga táska: Lukéj Gabi / Mustár ing: Mango / Cipő: Wink / Neccharisnya: Calzedonia

Stylist asszisztens: Sonia Pepperdine 

 

Dóczi Andrea – Olasz randevú

Andi egy hotelt választott a fotózás helyszínéül, ahol a fekete-fehér színek, és néhány kiegészítő földszín dominált. A fotózásához ő is magyar márkát választott, méghozzá Art'z Modell darabokat – a kabátot többen meg akarták szerezni a modelltől, arra emlékszem… ;)

„Könnyedség és elegancia volt a cél, egy kis sportos vonallal frissítve. A fekete-fehér számomra örök klasszikus, és ezt nagyon jól kiegészítette az arany táska és a sárga fotel, mert ezek a színek az őszi erdőt juttatják eszembe. ”

Modell: Anikó / New Day Casting & Model Agency

Ruha és kabát: Art'z Modell (Kecskeméti utca) / Cipő és hátizsák: Cango&Rinaldi / Fülbevaló: Kármán Orsi

Helyszín: Hotel Moments / Kellék (lufi): Party Point-Westend

 

Szakács Dorothy – Russian Chic

Dorothy képéről sugárzik az oroszos elegancia – így járhat bulizni és kaviárt enni egy szentpétervári úrinő!  

„Egy pillanatot látunk egy gazdag lány életéből – ezért választottam a csillogó szoknyát, a bundát és egy fiatalságot, üdeséget tükröző sminket és egy kíváncsi, kicsit kacér pózt.”

Modell: Violetta /New Day Casting & Model Agency

Szoknya és fűző: Zara / Bunda: saját

 

Rab Klaudia - Piknik New Yorkban

Ehhez a fotózáshoz az egész stáb kivonult a Jókai térre, hogy szabadtéren készüljön el a kép. Ilyen az, amikor kizárod a környezetet, és élvezed a magányt és a természet békéjét még egy turistáktól hemzsegő terepen is.

„Hogyan legyünk trendik, csajosak egy nyüzsgő nagyváros közepén? Ez a gondolat vezette a koncepciómat. A természet színei inspiráltak, a mogyoró, a bézs, krém, a csokoládé. Szerettem volna visszahozni a retro sikket egy klasszikusan nőies sziluettel.”

Modell: Dóra / Avantage Models

Ruha: Babylon / Kabát:Pois / Sál:Manila Grace / Cipő:Twinset / Táska:Michael Kors / Zokni: Calzedonia / Kalap:Kontatto

 

Pepperdine Sonia – Izlandi jég

Sonia imádja a meghökkentő dolgokat, a lányos, játékos darabokat, ezért nem lepődtem meg, hogy az ő stylingja lett a legbájosabb az összes közül. Ezt a képet Leia hercgenő inspirálta, akinek a frizurája egy kicsit összecseng az idei hajtrendekkel. Éljen a fiatalság, bohóság! ;)

„Amikor elkezdtem a koncepcióm tervezését, rögtön egy futurisztikus vonalon indultam el, amit egy kis bohókás hatással akartam megfűszerezni – így jött a frizura. Nekem a futurisztikusságról rögtön a hologramos csillogás jut az eszembe, amit jól kiegészít a hó ragyogása, ami a sminken tükröződik. Ezt lágyítják a barnás-bordós színek és árnyalataik, amelyek tipikus őszi színek.”

Modell: Bettina / Avantage Models

Ruha: Sister Jane / Ing: Warehouse

Köszönöm a segítséget a projekt minden tagjának, akik lelkesen dolgoztak a fotózás sikeréért! A projekt kreatív vezetője Csalár Bence divatblogger és újságíró volt, a fotózás szervezője pedig Kosik Petra, a Style Institute szakmai vezetője. A képeket Hennel Mariann fotós, a makeupot Batki Lilla sminkes, a hajakat Rimele Gábor fodrász készítette, a modelleket pedig szakmai partnereink, az Avantage Models és a New Day Casting&Model Agency biztosították.

Remélem, nektek is tetszettek a képek! Ha kíváncsiak vagytok az új munkákra is, figyeljétek a blogot, ha pedig kedvet kaptatok a sulihoz, jelentkezzetek itt!