Ez lesz a mi kis szuperségünk, a frosé, amivel levehetitek az egész kerti parti társaságot a lábáról egy pillanat alatt! Jól néz ki, finom is, mi kellhet még? A népszerűségét ráadásul bizonyítja, hogy tavaly épp ennek a találmánynak köszönhetően duplázódott meg a rosé bor eladása az Egyesült Királyságban, miután nyáron irtóra felkapták a jégkásás rosé italt. Nem is kell hozzá sok minden, gyorsan mutatom! ;)
Hozzávalók:
- 1 üveg karakteres ízű rosé (7 dl) – 6 órára tegyétek a fagyasztóba egy műanyag, lezárható dobozban – nem fog persze teljesen megfagyni az alkohol miatt, de legalább a közelébe kerül! (A rosé egyébként nem baj, ha áll egy kicsit a hűtőben, betehetitek egy pár nappal előbb is.)
- 25 dkg eper, felkockázva – ha nincs friss, használhattok málnát vagy akár vehetitek fagyasztva
- 75 ml citromlé
- 10 dkg cukor
30 percet várunk ismét, mert le is kell hűteni, ugye, de utána jöhet a móka! Kaparjátok ki a rosét egy blenderbe, adjátok hozzá a citromlevet, 1 dl eperszirupot és egy bögre tört jeget, majd pürésítsétek. Ha kész, tegyétek vissza a fagyasztóba, míg olyan nem lesz, mint egy jó kis shake! Ez kb. 25-35 perc, szóval míg összeütitek a salátát, meg is lesz. Ha kivettétek a fagyasztóból, újra jön a turmixolás, egészen a jégkása állagig. Et voilá!
És hogy hogyan tálaljátok?
Martinis, pezsgős vagy bármilyen szexi és sikkes pohárkában, és dekoráljátok szívószállal, eperrel, citrommal, bazsalikommal, mentával, vagy bármivel, ami jól esik!
Gránátalmás vodkával bolondított frosé haladóknak